Recepter

Har du en god bjesk, bitter eller anden dram, som du ville dele opskriften med og som vi må vise her, så  brug mailfunktionen under fanebladet Kontakt


 Opskrift på røget egekvistesnaps (21.11.15)

I februar/marts måned høstes en håndfuld egekviste (med knopper på). De ryges i 10-15 minutter på webergrillen (eller lignende) med almindelig røgesmuld.

Herefter dækkes kvistene med Svendborg snaps eller vodka i et sylteglas med låg, og stilles så væk i minimum 4 måneder – gerne eet år.

Nu sies drikken og du har en meget mørk væske der dufter dejligt af røg. Den skal fortyndes – smag til og find din rigtige smag. Herefter har det rigtig godt af at blive gemt – så længe du nu kan!

God fornøjelse.

Jørgen Dalsgaard

 

Ingefærsnaps med chili  (12.12.15)

1 Ingefærrod

1 Rød frisk chili

1/2 dl Rørsukker

1 flaske Vodka

Riv ingefæren, så der bliver ca. 4-5 spisesker. Flæk chili'en på langs og fjern kernerne. Bland med sukker og alkohol i syltøjsglas. Luk låget og ryst indholdet. Lad det trække 4-6 dage. Filtrer og spæd evt. op med alkohol.

Tip: Tag chili'en op før tid, hvis der ønskes mindre riv i smagen.

Ingefær bruges mod kvalme og opkast. Endvidere ved dårlig fordøjelse og mavesmerter (uden at det skyldes sår) forkølelse og influenza. Ingefær kan også bruges mod forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og mod gigt.

Kilde: Medicinhaverne, Tranekær

 

Årets JULESNAPS, 2016, komponeet af Oldermand Torben Dahl:

2 g perikon

3 gram stjerneanis

2 g tormentilrod

6 g lakridsrod

6 g hybenskaller

8 g søde pomeransskaller

 

Trække 8 dage på en flaske alkohol – filtreres – og er så drikkeklar til julens frokoster

 

Alternativt eller supplerende kan man prøve Jan Uwe's , der blev nr. 3 i konkurrencen:

 

5 g tørret appelsinskal

3 stjerneanis

½ kanelstang (4 cm)

4 enebær

5 sorte peberkorn

20 mandler (30 g)

4 nelliker

¾ vodka

Trækker 14 dage

 

Oldermandens chili- og citronsnaps:

1 fl vodka, 1 økologisk citro, 1 chili.

Skær et par strimler af citronskallen (ca ½ cm), rens  den hvide hinde fra. Flæk chilien og rens for frøstol og kærner. Overhæld med vodka og lad det trække i 7 9 dage. Smag til undervejs og filtrer inden chilien tager overhånd.