• Fredag d. 9. februar 2018 mødtes 37 snapseentusiaster fra Faaborg Snapselaug til årets første smageaften på Det gamle Bibliotek i Grønnegade.
  Aftenen startede med et par laugssange, hvorefter Arne forklarede reglerne, og smageriet gik i gang

 • Alle måtte medbringe én snaps pr. mand, og det blev næsten overholdt. 5-6 personer ved hvert bord skulle smage, bedømme, rådgive, lytte og lære af hinanden.
  Undervejs blev der serveret lækre oste, hjemmelavet knækbrød og andet godt.
  Hvert bord skulle efterfølgendevælge de to bedste snapse og argumentere for bordets valg. Der var mange nye snapse og selvfølgelig også en del gamle kendinge.
  En rigtig god måde at lære hinandens snapse at kende.

 • Naturvejleder, Leif Sørensen fra Trente Mølle fortalte undervejs om Den fynske Syren-weekend den 3. weekend i maj. Hans ønske er, at snapselauget endnu engang prøver at brygge en snaps på syrener. Det er prøvet før, uden den store succes, men opfor-dringen var klar: Prøv igen. Så måske der er nogle, som tør kaste sig ud i det. Snapsen skal først være klar til maj, 2019, så det er vel bare at komme i gang! Lauget vil arbejde med regler for brygningen.

 • Aftenen sluttede med en herlig rejsebeskrivelse fra Arnes og Helenes tur til det sylige Indien. Arne fortalte, viste billeder og gjorde os alle lidt klogere på en rejse, som var andet og mere end sol, strand og all inklusive. Tak til Arne og Helene.
  Det er en god idé, at bruge nogle af vores fællesaftener på den slags alternative indslag. Stafetten er hermed givet videre til andre af laugets medlemmer, som har noget de vil dele med os andre.
  Asger Anderskov
  Skriver