29-November-2019

Julesnaps

29. november præsenteres årets julesnaps i Bøjestræde og 30. november og 1. december går det løs i Superbrugsen

10-September-2019

Rekonstituering

Skatmester Jørgen Dalsgaard flytter og træder ud af Styrelsen. Jan Uwe Petersen overtager Skatmester-funktionen og suppleant Tove Groesmeyer indtræder i Styrelsen.

20-September-2019

Udflugt, vingård

Laugets medlemmer besøger Kimesbjerggård Vin.

16-November-2018

Fødevarestyrelsen

Læs om spiselige og giftige planter

  • _________________________________________________________________________________________________

Nytårskur med gaveregn 2020

Vin versus snaps
(Foto, Tage Christensen)

Vin i Snapselauget.

 

Vingårdsbesøg på Kimesbjerggård, Horne Land.

 

20 septemer 2019 tog Kirsten og Leif Ganderup imod 25 snapseentusiaster, som troppede op med åbent sind og velsmurte madpakker.

Madpakkerne indtaget i gårdens hyggelige vognport, hvor Leif startede med at fortælle om de snapse, som bliver brændt resterne efter presning af druerne, og der var smagsprøver i rigt mål. Gårdens snapseglas var på størrelse med et lille vinglas. Smagen blev ivrigt kommenteret. Smagte det ikke af Raki? Der hørtes mange rejseminder rundt om bordene. Både Tyrkiet og Grækenland blev nævnt og æblebrændevinen bragte os til Frankrig med smagen af calvados.

 

Refraktometer. Mon høsten nærmer sig.
(Foto, Tage Christensen)

Efter frokost og snapsesmagning gik turen ud til vinmarken, hvor Leif engageret fortalte om druesorter, dyrkning, pasning og pleje af vinstokkene og lidt om de skadevoldere, der hører med til en vinbondes hverdag. Spørgelysten var stor og efter en runde blandt de mange forskellige druesorter vendte vi tilbage til vognporten, hvor vi gik i gang med smagning af de forskellige vine, som bliver fremstillet på Kimesbjerggård. Hvide og røde vine blev serveret, igen med rund hånd. Leif fortalte om de enkelte vine og deres forskelligheder.

 

Butikken
(Foto, Tage Christensen)

Dagen sluttede med et besøg i den lille gårdbutik, hvor både snapse og vine blev rakt over disken til modtagelige medlemmer fra Faaborg Snapselaug.

 

Skriver

Asger Anderskov

 

 

/ Dram / Bjesk / Bitter / Brændevin / Vodka / Kryddersnaps / Urtesnaps / Krydderposer / Opskrifter / Smagsprøver / Morgendram / Solskinsdram / Skipperdram / Faaborgsnaps / Julesnaps/  Øhavsdram / Kryddermester / Oldermand / Bundfald / Bærme / Fusel / Oldermand / Kryddermester /